Antithesis, the future of the image – Michiel Vandevelde

Antithesis, the future of the image – Michiel Vandevelde

Antithesis, the future of the image – Michiel Vandevelde

start 2015-03-19 @ 20:00

end 2015-03-20 @ 21:15

locationKunstencentrum Vooruit in Gent

Hoe bepalen bewerkte en gemanipuleerde beelden onze blik op de wereld?

In de loop van de geschiedenis verbleekt de rol van de geschreven taal zienderogen: de laatste decennia nemen beelden steeds meer de bovenhand als krachtig communicatiemiddel.

‘Antithesis, the future of the image’ stelt vragen als: wat zijn beelden? Wat is de toekomst van het beeld? En wat zijn de gevolgen voor de publieke ruimte? Danser Michiel Vandevelde poneert rond deze vragen enkele theses én een antithese. Het resultaat is een voorstelling waar geprojecteerde tekst het opneemt tegen gedanste beelden en bewerkte popmuziek. Een literaire-youtube-dansvoorstelling.

De voorstelling is gebaseerd op het principe van ‘reappropriatie’: het hergebruik van bepaalde materialen. De dans en muziek refereren aan populaire videoclips en popmuziek, de beelden aan een publiciteitsteaser van Levi, en de tekst bestaat uit citaten uit filosofische en politieke teksten.

In een tijd waar de publiek sfeer onder druk staat en bepaalde beelden, woorden en ideeën misbruikt worden in functie van winst, is het tijd om zaken terug toe te eigenen door ze te belichamen en een voorstel te doen voor een alternatieve, getransformeerde beeldcultuur.

Michiel Vandevelde is danser en choreograaf. Hij studeerde af aan de dansschool P.A.R.T.S. te Brussel. Hij kleurt regelmatig buiten de lijnen van de dans. Zo richtte hij in het kader van de Stadsresidenten van Vooruit, een nieuwe politiek partij op: ‘The political party’. De solo ‘Antithesis, the future of the image’ is een volgende stap in Vandeveldes parcours.

2 voorstellingen: do 19.03 en vr 20.03 van 20 – 21u15

Meer info & tickets: http://impossiblefutures.be/nl/programma/19-03/antithesis_the_future_of_the_image

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

DIRECTIONS

COMMENTS

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer