Ariel Pink

Ariel Pink

Ariel Pink

start 2015-03-14 @ 20:30

end 1970-01-01 @ 01:00

locationKunstencentrum Vooruit in Gent

Ariel Pink komt terug naar België, met zijn eerste soloplaat ‘Pom Pom’ (4AD). Solo, zonder Haunted Graffiti dus, maar meteen goed voor een dubbel album vol licht demente kinderliedjes, perfect perverse popriedels en licht psychedelische carnavalpunk. Op tour wordt Pink vergezeld door een aantal ex-Haunted Graffiti leden aangevuld met nieuwe gezichten en legendarische ex-Germs drummer Don Bolles!

Het voorbije jaar werkte Ariel Pink samen met Sky Ferreira, maakte hij de soundtrack voor een weerwolffilm met Elijah Wood en was even fotomodel voor Yves Saint Laurent. Met ‘Pom Pom’ heeft hij nu zijn magnus opus gemaakt, niet te missen dus!

Wie is Ariel Pink?

Het duurde tot 2004, toen Animal Collective zijn eerste plaat op hun Paw Tracks label uitbracht dat Ariel Pink’s geniale weirdo popmuziek voor het eerst bij een groot publiek terecht kwam. Maar Ariel Marcus Rosenberg begon al songs te schrijven toen hij amper tien was. Tegen de tijd dat zijn debuut uitkwam, had hij een kluis vol materiaal liggen; lo-fi parels die klonken als FM Radio favorieten als Hall & Oates, 10 CC en Fleetwood Mac, maar dan door éen man ingespeeld.

In 2009 omringde Pink zich met een troep doorwinterde muzikanten die als Haunted Graffiti zijn nummers eindelijk lieten klinken zoals hij zelf altijd wou. ‘Before Today’ bevatte super catchy, melodische softrock, sleazy postpunk en Beach Boys-pastiches met genoeg weerhaken en zoals altijd nogal gestoorde teksten. Duistere opvolger ‘Mature Themes’ was langer, vreemder en ambitieuzer. Tussenin maakte Pink ook een plaat met grote voorbeeld R. Stevie Moore (Ku Klux Glam).

meer info :

http://vooruit.be/nl/show/detail/9385/Ariel_Pink

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

DIRECTIONS

COMMENTS

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer