Charles Cohen + Rabih Beaini (aka Morphosis) / Haco

Charles Cohen + Rabih Beaini (aka Morphosis) / Haco

Charles Cohen + Rabih Beaini (aka Morphosis) / Haco

start 2015-03-19 @ 20:30

end 2015-03-20 @ 00:00

locationKunstencentrum Vooruit in Gent

Haco

Haco is een Japanse componiste, zangeres, elektroakoestische performance- en geluidsartiest en stichtend lid van After Dinner (1981-1991) en Hoahio. In haar live performances gebruikt ze haar in melancholie gedrenkte stem, gecombineerd met zelf-geprogrammeerde elektronica en videobeelden die ze maakte en monteerde met Mariko Tajiri.

Met een unieke sensibiliteit heeft Haco haar eigen muziekgenre ontwikkeld, gebaseerd op de principes van de postpunk, electroacoustics, avant-garde, impro, postrock, field recordings en technologie.

Charles Cohen & Rabih Beaini (Morphosis)

Hou het stil, maar het concert van Charles Cohen en Rabih Beaini was voor ons een van de absolute muzikale hoogtepunten van het voorbije Vooruitjaar. De ondertussen hoogbejaarde elektronicapionier Cohen speelde toen solo én in duo met de Libanese underground avant-technoproducer een fantastisch concert dat bewees dat Cohens recentelijke herontdekking meer dan terecht was.

Cohen maakt al sinds 1971 muziek en gebruikt daarvoor de zeer zeldzame en moeilijk te bespelen analoge Buchla-synthesizer. Cohen schafte zich begin jaren ’70 een exemplaar aan en speelt nog steeds op datzelfde exemplaar. Van de 25 (!) exemplaren die er maar geproduceerd werden, is het een van de laatste die nog ‘fully operating’ is. Cohen maakte toen voornamelijk muziek die voor dans en performances werd gebruikt en van zeer abstract tot zeer dansbaar ging, een soort “techno avant la lettre”.

De in Berlijn residerende Libanese avant-techno producer en dj Morphosis (aka Rabih Beaini) stootte bij toeval op een van Cohens weinige uitgegeven platen en begon deze meer en meer in zijn dj-sets te integreren. Via via kwam hij terecht bij Cohen zelf en stelde hem voor om een aantal heruitgaven te doen op zijn Morphine Records label. De lp’s ‘The Middle Distance’, ‘Group Motion’ en ‘Music For Dance And Theatre’ deden menig hoofd omdraaien en bevestigden Cohen als een baanbrekende pionier die gelijk stond met legendes als Morton Subotnick.

Nu zijn beiden terug voor een exclusieve Belgische show – solo en in duo – in Vooruit. Zoals vorige keer mag je je verwachten aan een inventieve set vol expliciet avontuurlijke elektronica. Mis dit niet!

* ‘Morphosis’ ear for potential has picked out something entirely relevant today that also happens to be a rare chance to pick up some astounding formative work by a gifted, elusive electronic musician.’ (Fact Mag)

meer info & tickets:

http://impossiblefutures.be/nl/programma/19-03/charles_cohen_rabih_beaini_aka_morphosis_haco

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

DIRECTIONS

COMMENTS

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer