Philip Aguirre Y Otegui – Théâtre-source, Ndogpassi

Philip Aguirre Y Otegui – Théâtre-source, Ndogpassi

Philip Aguirre Y Otegui – Théâtre-source, Ndogpassi

start 2015-03-16 @ 00:00

end 1970-01-01 @ 01:00

locationKunstencentrum Vooruit in Gent

EEN WAS- EN ONTMOETINGSPLAATS IN KAMEROEN

Beeldend kunstenaar Philip Aguirre Y Otegui bouwde in 2013 een natuurlijke bron in een sloppenwijk van Douala (Kameroen) om tot een functioneel en esthetisch geheel, een wasplaats, een theater en een ontmoetingsplaats. ‘Théâtre Source’ werd in samenwerking met de plaatselijke bevolking gerealiseerd en groeide intussen uit tot het sociale en symbolische centrum van de wijk.

De kunstenaar realiseerde het project binnen het festival SUD 2013, Salon Urbain de Douala, in samenwerking met het kunstencentrum doual’art en op uitnodiging van de Kameroenese curatrice Koyo Kouoh, die in Dakar de RAW Material Company leidt. Het project werd opgepikt door het programma Across the board van Tate Modern, dat aandacht geeft aan hedendaagse kunst in Afrika.

BOEK & DOCUMENTAIRE

Het boek en de documentaire gaan in op de maatschappelijke context van kunst in de publieke ruimte binnen een post-koloniale context van urbanisatie en waterproblematiek in Afrikaanse grootsteden, alsook de hedendaagse kunst in de Afrikaanse samenleving wordt belicht.

De documentaire van regisseur Koen Van den Bril‚ ‘Théâtre Source’, in Vooruit in avant-première, vertelt het verhaal van de totstandkoming van het werk, de obstakels, de impact op de buurt en de bewoners. Daarnaast gaat de film ook in op het oeuvre van de beeldhouwer en de plaats van kunst in de samenleving, onder meer in gesprek met een aantal andere kunstenaars zoals Pascale Marthine Tayou.

De uitgave ‘Théâtre Source, Ndogpassi’, bij Ludion uitgeverij, bevat teksten van Peter Swinnen, Koyo Kouoh en historicus Martin Schoups.

GESPREK

Na de screening op 16 maart volgt een gesprek met de kunstenaar, Peter Swinnen en Jan Goossens (KVS) (moderator Sarah Kesenne), en bestaat de mogelijkheid om een gesigneerd boek te kopen.

meer info en gratis inschrijven:

http://bit.ly/184M4fX

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

DIRECTIONS

COMMENTS

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer