Raketkanon (cd-voorstelling), Baby Godzilla @ Democraz

Raketkanon (cd-voorstelling), Baby Godzilla @ Democraz

Raketkanon (cd-voorstelling), Baby Godzilla @ Democraz

start 2015-03-29 @ 19:30

end 1970-01-01 @ 01:00

locationBalzaal Vooruit in Gent

Meer info: http://goo.gl/qipa35

Notoire nieuwkomers in het hardere genre. Raketkanon blaast, spuwt en knalt alles en iedereen op zijn doortocht aan flarden. Met een bezetting bestaande uit een handvol gevestigde muzikanten met op kop Pieter-Paul Devos, bekend van Kapitan Korsakov, en met vertakkingen naar Waldorf en Tomàn trekt Raketkanon het podium op! Na zich via concerten in Griekenland, Oostenrijk, België en Nederland gekroond te hebben tot gevaarlijkste band der Lage Landen en verder, komen gelegenheidskot de Balzaal van de Vooruit, helemaal afbreken. Veiligheidsschoenen, helm en kogelvrije vest zijn geen overbodige luxe!

Het is nogal moeilijk om Raketkanon in een bepaald genrehokje te proppen. Hun debuutalbum RKTKTN #1 dat ze in het najaar van 2012 uitbrachten, is een samenraapsel van al wat heerlijk pijn doet aan de oren. Denk aan de sludgesound van Melvins, denk aan de experimental drift van Tomahawk, denk aan de chaotische psychedelica van Butthole Surfers. Noem het geflipt, maar geniaal. Het album werd uiterst goed ontvangen, bevestigt onder andere Humo (***), met toptracks als ‘Helen’ en ‘Eva’. Ook MotherLoveMusic Muziekmagazine en De Standaard hebben niks dan lovende woorden over passages langs respectievelijk De Centrale en Pukkelpop. Focus Knack lanceerde deze kanonnen in februari nog tot Band van de Dag.

Geen enkele reden is zogezegd goed genoeg om uw trommelvliezen plat te laten bombarderen. Maar het spoor van vernieling dat Raketkanon in de hersenpan trekt, klinkt gewoon te lekker om eraan te weerstaan. Voor de opnames van hun tweede langspeler RKTKN #2 wist de groep niemand minder dan Steve Albini te strikken. Deze legendarische producer was in het verleden verantwoordelijk voor onder andere albums van Nirvana, PJ Harvey, The Jesus Lizard en The Pixies. Als muzikant is hij zelf ook helemaal thuis in de wereld van noise rock en post-hardcore.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

DIRECTIONS

COMMENTS

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer